aclogo

REC

TERVETULOA

kuvakalleria
blogi

SDR Radio

SDR lyhenne tulee sanoista Software-defined radio eli suomeksi ohjelmistoradio. Olemme rakentaneet Pärkän OH6KWV kanssa oman version elektor lehdestä olleesta kytkennästä. Kytkentä on melkein samallainen paitsi että pintaliitostekniikka sekä lisätty joitain omia vaihtoehtoja kuten rakentaa omia filttereitä omilla korteilla. Se perustuu CY27EE16 piiriin joka on ohjelmoitava oskillaattori. SDR radioa ohjataan USB portin kautta jota hoitaa FT232R usb muunnin piiri. Itse koodaus tapahtuu tietokoneen äänikortilla joten sen pitänee olla kohtuu hyvä. Tämä radio on kohtuu hintanen ja kattaa alueen150 kHz- 30 MHz. Ihan kätevä retki radio vaikkei ihan herkimpiä sellasia. Myös pystyy kuunteleen DRM ja AM radioasemia.

Tästä en ole kaavaillut rakennussarjaa mutta jos joitain halukkaita löytyy niin piirikortteja löytyy ja hinta on jotain 13 euron luokkaa. 

Uusin softa löytyy osotteessa http://www.g8jcf.dyndns.org/

m_DSC02465

Kytkentäkaavio täältä.   9.7.09

Osasioitelu yläpuoli TOP

Osasioitelu Alapuoli Bot

Osaluettelo

Foorumi
fire

Päivitetty 5.5.2019

Katso yhteystiedot MINÄ osiosta jos haluat kysyä kiteistä taikka muusta.

[Etusivu] [Minä] [Mikrokontrollerit] [Radioamatööri] [RB58VY 50MHz] [RC25 APRS] [SDR Radio] [ACVNA60] [SMD tracker] [PSEUDO] [Powerpole] [LNA-5] [80mTransceiver] [USB->RS-232] [Sääasema] [OpenTracker OT2+] [CTCSS Tone] [Antenni vaihtaja] [Antennianalysaattori] [Eletroniikka] [HIFI] [Linkit] [Piirikortit PCB] [CNC-jyrsin] [Myydään] [Kylpytynnöri] [PCB Ohjelmat] [3D tulostus]

KOTISIVUILLE