Aktiiviset sivustoille yrittäjät

Tuossa kun asentelin ohjelman wordpressiin jotta näkee miten paljon on kirjautumis yrityksiä sivulle. Niitä muuten on aika paljon, oliko nyt 153 kertaa yritetty pienellä aikaa. Yleisemmin toistui seuraavat IP osoitteet: 185.86.13.213, 5.39.222.18, 185.119.81.77 äkkiseltään katsoen Netherlands ja Turkey suunnalta. Suosittelen ehdottomasti kaikille asentamaan kyseisen limit ohjelman.  Salasana kannattaa olla hyvä ja pitkä kun noilla on aikaa kyllä kokeilla. Ohjelmaan saa asennettua montako kertaa voi kokeilla, mutta sehän on helppo tulla eri ip:llä ja taasen yrittää pari kertaa.

Eipä tassä paljon flunsaisena jaksa kirjoitella joten palaamme myöhemmin taasen asialle. Varmaankin päivytys muodossa tuohon 3D tulostimeen kun on tullut hommailtua uudet remmet ja hihnapyörät.

3D tulostuksen lumoissa

Niin se pitkä aikainen unelma täyttyi, jotta kotiin saapui pieni sievä paketti joka sisälti pirusti ruuveja sekä muita osia. VERTEX K8400 nimittäin saapui kun oli hyvä tarjous black perjantaina tuolla Radioduossa.

Menihän siinä muutama ilta kunnes pääsi kokeilemaan mitä tällä saa tehtyä. Laitan nyt muutaman kuvan aluksi ja sitten myöhemmin lisää jorinaa. Nytkin laitoin tulostimen yöksi töihin kun oli 8h työ sillä. Hauskaa se on ja vaatii paljon uuden oppimista.

Tässä on koko tulostin osina.
Osat levitetty sängylle. Helpottaa kasaamista huomattavasti
Parin tunnin jälkeen.
Päältä kuvaa myös.
Alkaa kehikko olemaan valmis.
Kelan pitimet kasauksessa
Auttaa väännin hommaa. Muttereita ja pultteja on paljon!!
Lisää osia kiinni
Ohjain kortti eli koko tulostimen sielu.

Seinäjoelle tulossa HACKLAB

Lopultakin Seinäjoelle ja tänne Etelä-Pohjanmaalle olisi tulossa Seinäjoki Hacklab yhdistys. Meillä oli jo 6.10.2016 perustamiskokous. Mukana on väkeä lähemmäs 30 henkilöä. Ainakin alussa näyttää olevan kiitettävän innokkaita jäseniä toimintaa aloittamaan. Seuraava kokous onkin 24.10.2016 tuolla Cafe Mondeolla joten sinne vain rohkeasti mukaan. Nyt on tiloja hieman katseltu jos tuolta Seinäjoen suunnilta löytyisi sopivaa. Päästäisiin hommiin ja pitämään saannöllisiä tapaamisia omissa tiloissa.

Lisää infoa löydät osoitteesta http://seinajoki.hacklab.fi

 

Blitzortung uusi salamanpaikannus versio BLUE

Nyt olisi taas tainailua luvassa kun saapui pari piirikorttia tuosta uudesta versiosta Blitzortung joka kantaa nimeään BLUE.

Valmiin kitin hinta on edullinen 180 euroa perus kortilla. Siihen työstetty kotelo 60 euroa. Lisää tietoa löytyy tästä ostoslistasta .

Laitan tietoa enemmän kun saan kasattua korttia.

 

Tässä uusi Blitzortung BLUE kortti PCB19.2  ja ylhäällä 3 GPS moduulia.
Tässä uusi Blitzortung BLUE kortti PCB19.2 ja ylhäällä 3 GPS moduulia.

Olisiko kerrankin Britit järjissään?

Juhannuksen parhain uutinen se jotta Britit äänesti EU:sta lähtemisen puolesta. Kansa on puhunut joten kannattaa uskoa sitä. Pieni pelko on se kun on pieni määrä ihmisiä tuolla hallituksessa joka sinuaa lopullisesti sen jotta aletaanko irtaantumaan, niin siellä EU paska lopparit voi kääntää pään. Toki jos ei erotakkaan vaikka yli puolet haluaa niin voi olla jotta alkaa pieni kahina.

Naurettavaa on seurata tätä valtamedia uutisointia. Kaivetaan koko ajan miten punta, pörsit ym tulleet alas. Tällä yritetään luoda mieltä ihmisille suomessa jotta ei missään nimessä kannata lähteä EU paskasta. Kaikki on toitottanut miten nyt kaikki romahtaa kun britit päättää lähteä pois. Tilanne on kuitenkin niin jotta aluksi voi tulla pieni lasku mutta lopuksi on voitton puolella. Kukaan ei määrää ja rahat jää kotimaahan.

Toivon sydämmestä jotta tämä saatanallinen EU hajoaa pihkoin, sillä ei suomella ole ainakaan varaa olla siinä. Koska muutenhan täältä ei pääse pois kun kaikki suomen herrat nuolee tuota merkkelin vanhan akan persettä minkä kerkiää. Hyi saatana jotta onkin kuvottava ämmä.

Toivotetaan nyt kuitenkin hyvää Juhannusta ja pysytään pinnalla. 🙂

 

Kuva Ylen valhe sivulta
Kuva Ylen valhe sivulta

Ex-puoluesihteeri esittää: Aloitetaan työajan pidennys eduskunnasta!

Kerrankin tämä immeenen puhuu asiaa. Sieltä niitä tunteja saa vaikka miten ja sitten vasta ruvetaan katsomaan duunarin suuntaan. Siis voiko vituttaa enempää tällänen Sipilän toiminta. Tasustalla häärii tää saatanan stubido sekä jytkytin rytkytin Sonni soini. Tuolla toiminnalla en yhtään ihmettele jotta alkaa olla vaarallista kulkemaan maakunnissa sillä siellä kurjassa tilassa olevalla ihmisellä kun ei ole hävittävää vaikka jotain tekeekin. Todeta kun joku sanoi jotta on pienestäkin asiasta laitettu ihmisiä kylmäksi. Ikävää lälläinen mutta jos todellakin meno tälläistä niin varmasti tulee vielä eteen. Alkaa kansa toivottavasti tajuamaan miten tämä kusipää eliitti meitä nöyristää. Mutta kuten ennemminkin sanonut niin kansalla se isoin voima on jos halua vaan löytyy. Pannaan koko suomi saatana kuukaudeksi toppiin niin katotaan sitten kuka vielä sipisee. Vitutus käyrä kyllä korkea kun näitä viisaita ehdotuksia lukenut. Ehkäpä siksi ei ole jaksanut edes kirjottaa kun vituttaa niin paljon. Nyt oli vaam pakko jotain laittaa.

 

politiikka1

 

 

 

HGN Balloon vol1

Pitkän aikaan olen kerännyt tietoa ja erillaisia ratkaisuja tuollaisen trcker pallon lähettämiseen. Nyt alkaa olemaan paljon erillaisia juttuja joten voi alata kasaamaan. Ehkäpä suurin on se piirikortin teko, meinaan sillä saada itsestään sen verran jotta tulisi piirrettyä moinen.

Kyseessä ei ole mikään kameralla varustettu pallo vaan eniten kiehtoo nämä kevyet noin alle 50g painoiset tracker systeemit. Vaihtoehtona on aurinkopaneeli + akku yhdistelmä. Lähetys tapahtuu tuolla 433 Mhz taajuudella jonne on saatavilla kaikkea jännää mokkulaa.

No tästä koitan lisää tietoa laittaa myöskin. Ja ainahan jos jotain kiinnostaa moinen niin eihän sekään huono juttu ole.

HAB Balloon APRS löytyy paljon tietoa myös.

 

 

Tuossa pieni kokeilu lentävä kortsu 😉

 

 

 

 

APRS Windows Phone saatavilla nyt

Vihdoin on tullut windows phone kauppaan sovellus APRS paikantamiseen. Itse olen kokeillut Lumia 920 ja 925 pelaa hienosti.

Täältä löydät  APRS Windows Phone. Tässä taasen puhelimella toimiva APRS Passcode Generator sivusto.

 

Muutama kuva ohjelmasta myöskin.

Kuva ohjelmasta1

 

Kuva ohjelmasta2

 

 

 

Selostus kaupan sivulta ohjelmasta:

 

This app is a client for the Automatic Packet Reporting System (APRS). The app implements currently live-tracking of the user's geolocation. For subsequent versions more features will come like APRS messaging, listing nearby APRS stations, provide a map view and others.

Together with the geolocation the app sends the following information to the APRS Internet Service:

- APRS IS credentials
- HAM Radio Callsign
- A choosen symbol like car, dog, bike or truck
- A comment entered by the user
- Altitude, speed, course

The APRS app retrieves the geolocation from the phone's location service. In compliance with the Windows Store rules the user needs to opt-in before this functionality is enabled. The access to the phone's location service can be granted in the app's settings page for the location service.

In order to get access to the APRS Internet Service (APRS-IS) one need to enter a passcode. When you have a valid HAM radio license you can request the passcode by sending your callsign to the support email address or using the contact form on www.radio.cc. If you want to use the app for Citizen Band APRS (cbaprs.de), please do not enter a passcode.

The APRS Internet Service provides public access to all collected APRS data. You can look at the data using an internet browser to visit websites like aprs.fi or openaprs.net.

Please send me your feedback about the app or feature request via my blog www.radio.cc
Version 1.1.0.0:
- Introduced an adaptive beaconing algorithm
- Added course/speed/altitude to tracking
- Added support for some new symbols (wheelchair, train, phone)
- Added support for manually configured APRS-IS servers

Powerpole Kimppatilaus on avattu (suljettu)

Nyt pitkästä aikaa taasen rykäistään pieni kimppatilaus 2015/1 , noille powerpole liittimille. Nyt vain on tilattavana tätä perus mallia kolmella kosketin koolla. Lisäksi pelkkää piirilevykontaktia myös. Myös sellainen klipsu jolla saa tukevasti liittimet pysymään yhdessä. Toki aika kallis tuollainen palanen muovia. Liittimet edullisesti kesän projekteihin.

Hinta pitäisi olla ainakin kilpailukykyinen powerpole liittimille,  jotta nyt kannattaa tilata enemmänkin. Liittimet on hyviä joten niitä kannattaa kylvää joka laitteeseen. Tämän jälkeen on helppo ottaa laitteita käyttöön kun niissä on powerpole liittimet. Kannattaa vain huomioida jotta ne tulevat oikein jotta ei tule ongelmaa kun jollakin on pari toisin päin. Sääntö on tavallaan sellainen veteen piirretty viiva. Mutta me käytämme ainakin yleisesti tätä yhdistelmää.

 

Tämä on tavallaan oikea tapa kasata liitin.
Tämä on tavallaan oikea tapa kasata liitin.
Tällä yhdistät liitin parit yhteen ja samalla lukitsee ne.
Tällä yhdistät liitinparit yhteen ja samalla lukitsee ne.

 

Tilaukset ovat käsittelyssä ja toimitus tapahtuu lähiaikoina. Muutamia tarkistuksia tehdään määriin. Kiitos kaikille jotka osllistu.