aclogo

REC

TERVETULOA

kuvakalleria
blogi

KOTISIVUILLE

Antennianalysaattori 600MHz

Antenna analyzer 600MHz

Foorumi
fire

Päivitetty 5.5.2019

Katso yhteystiedot MINÄ osiosta jos haluat kysyä kiteistä taikka muusta.

Nyt on taasen innostuttu tekemään jotain uutta. Netin syöveröistä tuli vastaan tälläinen ihme laite, jossa kaikkia tarvittavia mittauksia voi tehdä yhdellä laitteella. Myös hinta tässä ei nouse pilvii joten sopii monelle myös edullisuuden puolesta. Tämän laitteen kehittäjä Yury Kuchura EU1KY joka on ollut hänen projekti. Siihen on osallistunut kymmeniä amatöörejä testi asioissa ja parannus ehdotuksia. Sittenmmin hän n laittanut kaikki avoimeksi koodiksi jotta sitä on päässyt muut kehittämään.

Koodia on paljon kehittänyt Wolfgang Kiefer DH1AKF, isomman taajuusalueen ja muuta mukavaa. Hän on ollut innokas asian suhteen ja kärsivällinen,vaikka kuten yleisesti alkaa tulla mitä kummallisempia ehdotuksia ja ominaisuuksia pitäisi olla.

Viimmeisempänä kehitykseen tullut mukaan Ian Lee  KD8CEC joka julkaissut nopealla tahdilla uusia ohjelma versioita. Uusin taisi olla nyt 0.53 jossa taas keksitty kivaa.

Hinnaltaan tämä laite tulee olemaan 120-160 euroa. Kallein osa noin 70 euroa STM32F746G-DISCO, muuten se koostuu Si5351a, SA612,MC4558 ja pieni kourallinen smd vastuksia sekä konkkia. Lisäksi tässä minun levyllä on jo paikat realiaika kellolle sekä bluetooth moduulille. Myöskin CLK2 lähdölle paikka, tällä laitteesta saadaan VNA ominaisuus tiettyyn taajuuten asti. Myös LC-mittaus, SWR, Generaattori, kaapelitutka ja paljon muuta.

Tämä levy satsi on proto erä ja tuonne Aprllileirille ajoitettiin ja siellä paria korttia on myös kasattu. Laitetaan infoa lisää kun päästään testissä eteen päin. Todella kiinnostava ja mukava projekti ja varmaan tästä tehdään pieni erä kittejäkin jos kysyntää on. Voidaan mahdollisesti kasatakkin valmiiksi, mutta sen näkee myöhemmin. Täälläkin on infoa.

 

Tässä muutamia kuvia laitteesta.

antanal1
antanal4
antanal3
[Etusivu] [Minä] [Mikrokontrollerit] [Radioamatööri] [RB58VY 50MHz] [RC25 APRS] [SDR Radio] [ACVNA60] [SMD tracker] [PSEUDO] [Powerpole] [LNA-5] [80mTransceiver] [USB->RS-232] [Sääasema] [OpenTracker OT2+] [CTCSS Tone] [Antenni vaihtaja] [Antennianalysaattori] [Eletroniikka] [HIFI] [Linkit] [Piirikortit PCB] [CNC-jyrsin] [Myydään] [Kylpytynnöri] [PCB Ohjelmat] [3D tulostus]