aclogo

REC

TERVETULOA

kuvakalleria
blogi

Jo pitkään olen haaveillut omasta CNC- Jyrsimestä jolla voisi tehdä pieniä piirikortteja sekä etulevyjä. Sattumalta joku vuosi tuli ilmotus vastaa jossa kaupattiin piirikortin poraus CNC laitetta joka oli itse tehty. Eniten kiinnosti se kun runko oli vahvaa tekoa ja ihan kohtuu liikkeet. No se jäi käteen ja nyt se on ollut joitain vuosia odottamassa aikaansa. Lopulta olen alannut keräämään osia siihen. Alkuperäisessä oli moottorina tuulilasin pyyhkiämoottorit. Olisihan nekin saanut pelaamaan ohjaimilla, mutta kun löyty sopivia askelmoottoreita, joten vaihdan ne niihin. CNC runkossa ei ole kuula ruuveja vielä vaan ajattelen kokeilla miten pelaa alkuperäisillä kieretangoilla kun niissä ei ole yhtää lappia ainakaan vielä. Kuula ruuvit olen kyllä hankkinut joten pitää vaihtaa ne myöhemmässä vaiheessa.

Ohjaimen hankin Ebay :sta 3x10A ja siinä on kaikki valmiina kuin johdottaa moottorit sekä kytkimet. Ohjelmana ajattelin kokeilla ekaksi turboCNC :tä joka pyörii DOS ohjelmana, joten uusissa käyttiksissä pitää käyttää virtuaali dossia jonka saa netistä.Ohjain kestää 24-48 DCV joten olisi powerin teko edessä. No sattumalta tuolla CNC harrastus sivulla kaupattiin 40-48 DCV 750W hakuri poweria niin ei jäänyt muutakuin ottaa sellanen. Ei siihen hintaan ja kokoon saa itsetehtyä vaikka olisi noita muuntajia ja ehkä laiskuudellakin on osuutta siihen.   

m_DSC03687
Foorumi
fire

Päivitetty 5.5.2019

Katso yhteystiedot MINÄ osiosta jos haluat kysyä kiteistä taikka muusta.

[Etusivu] [Minä] [Mikrokontrollerit] [Radioamatööri] [Eletroniikka] [HIFI] [Linkit] [Piirikortit PCB] [CNC-jyrsin] [Myydään] [Kylpytynnöri] [PCB Ohjelmat] [3D tulostus]

KOTISIVUILLE