aclogo

REC

TERVETULOA

kuvakalleria
blogi

KOTISIVUILLE

Piirilevyn suunnittelu ohjelmat:

EAGLE on yksi käytetympiä varmaan. Itselle se ei oikein jotenkin sovi, tottunut toisenmoiseen ohjelmaan. Etuja on että on paljon kirjastoja joissa valmiita komponentteja.

PROTEUS on ohjelma jota itse käytän ja jotenkin myöskin aika monipuolinen. Siinä on myös simulaatio ohjelmat, joihin en ole kuitenkaan paljon tutustunut. Aika käytetty joissakin piireissä myös. Nykyään taitaa olla PROTEUS 8 versio, itse en käytä kuitenkaan uusinta.

Sprint-Layout 6  löytyy aika monista sivuista. Tämä on pelkkä piirikortin teko ohjelma. On Abacom-online tekemä.

sPlan 7 on siihen piirikaavion piirtely ohjelma. Käytössä myös monissa projekteissa.

PADS on monen yrityksen suosima ohjelma. Sisältää monen moista ja vaatii hieman opettelua.

Aikanaan Mikrosalon sivuilla oli hyvä Eagle ohje. Onneksi on sen aikoinaan ottanut talteen. Ohje on hyvä alku Eagle aloittajille, vaikka itse en sitä käytäkkään. Sen tekiä Pentti Vahtera jolla on loistavia ideoita ja juttuja. Harmi jotta Mikrosalo jouduttiin ajamaan alas koska kilpailu oli kovaa näin pienessä maassa, jossa harrastelu toiminta on kuitenkin pientä. Ajattelin nyt jakaa kyseisen PDF tiedoston tuosta ohjeesta kun näyttää olevan lujassa. Toivottavasti on apua siitä.

Tässä Eagle ohje vuodelta 2006  Eaglen%20ohje

Foorumi
fire

Päivitetty 5.5.2019

Katso yhteystiedot MINÄ osiosta jos haluat kysyä kiteistä taikka muusta.

[Etusivu] [Minä] [Mikrokontrollerit] [Radioamatööri] [Eletroniikka] [HIFI] [Linkit] [Piirikortit PCB] [CNC-jyrsin] [Myydään] [Kylpytynnöri] [PCB Ohjelmat] [3D tulostus]