aclogo

REC

TERVETULOA

kuvakalleria
blogi

Edullinen pistehitsi akkukennoille mikroaaltouunista

DIY Spot Welder

Jonkin aikaa mielessä ollut rakentaa pieni pistehitsi. Aikomus oli tehdä konkilla oleva malli jossa hyödynnetään konkkien varausta purkamalla se nopeasti. Nettiä selaamalla törmäsin mikroaaltouunin muuntajasta tehtyy. Ei pitkään tarvinnut miettiä kun muistin että itsellä moinen muuntaja oli joskus otettu talteen, taikka piti hyödyntää Tesla muuntajaan..Mikroaaltouunin muuntaja kun ei ole se joka niistä hajoaa ensimmäisenä, vaan diodi taikka itse magnetroni.  Rautasaha käteen ja sahaamaan toisiokäämejä poikki. Kannattaa varoa että ei vahingoita ensiökäämejä. Kun olet saanut kääminpäät sahattua pois niin kannattaa porata poralla kuparia pois ja lopuksi lyödä tapilla toisio irti. Nyt vain muutama kierros paksua kuparia niin pääsee hitsaamaan, taikka testaamaan edes. Omaan käytin 50mm2 KEVI:ä parikierrosta jonka johdosta tyhjäkäynti jännite on noin 1.70 VAC. Oikosulkuvirta oli yli 900A taikka mittarista loppui ymmärrys kun alue oli vain 600A.

Video täältä

kuva4
Foorumi

Mikroaaltouunin muuntaja vielä ehjänä pöydällä.

fire

Päivitetty 5.5.2019

Katso yhteystiedot MINÄ osiosta jos haluat kysyä kiteistä taikka muusta.

kuva6

Tässä toisio on sahattu poikki. Alapuoli piti käsitellä sivuleikkureilla kun rauta oli tiellä että saha ei sopinut sinne. Lopuksi porasin jollain 7mm poralla käämin läpi ja sitten löin tylpällä tangolla käämit ulos muuntajan sisuksista.

kuva5

Kuten kuvassa näkyy niin nyt toisio on poistettu. Nyt vain etsimään sopivaa käämilankaa jotta saadaan virtaa muuntajasta.

kuva2

Kuvassa on 2 kierrosta 50mm2 KEVI kupari johtoa. Tämä on nyt testikäyttöä varten. Kärkenä toimi kuparilatan palanen jolla sai testattua miten pläkkipelti kiinnitty toisiin.

kuva3

Tässä on koe hitsattu ja ihan hyvin se näytti toimivan. Nytten pitäisi alata tekemään parempaa telinettä ja kärkiä muuntajaa varten. Päätarkotuksena tällä on hitsailla akkukennoja. Myös automatikkaa pitää rakentaa jotta se antaa asetellun pituisen pulssin.

[Etusivu] [Minä] [Mikrokontrollerit] [Radioamatööri] [Eletroniikka] [LC-Meter 2008] [Juotos uuni] [Termostaatti] [Pistehitsi] [ESR Meter] [HIFI] [Linkit] [Piirikortit PCB] [CNC-jyrsin] [Myydään] [Kylpytynnöri] [PCB Ohjelmat] [3D tulostus]

KOTISIVUILLE