aclogo

REC

TERVETULOA

kuvakalleria
blogi

ESR METER 2012

ESR meter page

KOTISIVUILLE

Katso youtube video ESR-Meter laitteen kalibroinnista joka löytyy täältä

Nyt on päästy testailemaan ESR-mittari protolevyä. Mittari on kätevä kapinen elektrolyyttien mittaamiseen onko ne kunnossa. Mittari koostuu 2×16 LCD näytöstä, PIC prossusta ja OP vahvistimista.

Konkassa on kahta resistanssia ESR “Equivalent Series Resistance” sarjavatus ja ERP “Equivalent Parallel Resistance” Rinnakkais vastus. Rinnakkas vastus ERP vaikuttaa konkan vuotovirtaan. Mitä huonompi eli pienempi on vastus sitä enemmän konkka vuotaa ja aiheuttaa lyytin lämpenemistä. Mutta emme nyt käsittele tätä ominaisuutta. ESR sarjavastus kuvaa sitä miten paljon se vastustaa virtaa. Mitä isompi on vastus niin sitä enemmän se lämmittää lyyttiä ja aiheuttaa häviöitä. Siksi hakureissa pyritään käyttämään Low ESR konkkia joiden sisäinen vastus on joitain 0.070 – 0.010 Ohm luokkaa. Tähän vaikuttaa tietenkin konkan kapasitanssin suuruus. Pitä isompi sitä pienempi ESR arvo. Lyytin ESR vaikuttaa fyysinen koko myös ja miten laadukkaasti se on tehty. Pienempi koko niin se kasvattaa myös sarjavastsuta. Normaalisti voi pitää 85 asteen konkat on paljon huonompia kuin 105 asteiset. Mitä korkeampi käyttölämpötila niin sitä pitempi on kestoikä, mutta tähänkin on poikkeuksia paljon koska kiina laatua on monenlaista. Ei aina kerro totuutta, ja siksi nykyään taulu telkut hajoaa ja suurin syy on huonot lyytit jotka ei kestä lämpöä ja näin ollen ne kuivaa. Siitä taasen seuraa pahimmassa tapauksessa oikosulku ja joskus jopa palovaara.

Joten tällä nyt tekemälläni proto ESR Mittarilla voidaan mitata tälläsiä lyyttejä. Mittari ilmottaa konkan koon ja myös sarjavastuksen. Mittausalue on aina 10 ohm koska sen ylimenevät saa heittää heti kipperiin.

Rakennusarjan hinta 50  Euroa ( ei sisällä koteloa. Kotelo+Etutarra + 10 Euroa).

Pelkkä etutarra 4 Euroa. Kotelo 8 Euroa

- Valmiiksi kasattu mittari 65 Euroa. Toimitusaika 1-2 viikkoa tilauksesta

- Valmiiksi koteloitu mittari 80 Euroa. Toimitusaika 1-2 viikkoa tilauksesta.

Kaikkiin hintoihin lisätään toimituskulut jotka on 3-9 euroa riippuen kokoonpanosta.

HUOM!!  P1 säädetään näytön contrasti siten jotta näytössä näkyy tekstit. Huomio myös että kitissä on erillaisia mikropiirejä joten asenna ne ohjeen mukaan. Näin vältyt monelta turhalta vaivalta.

Kotelointi ohje löytyy täältä

esr mittari2 esr mittari1
Foorumi
fire

Päivitetty 5.5.2019

C_Esr meter_2013a

Katso yhteystiedot MINÄ osiosta jos haluat kysyä kiteistä taikka muusta.

PDF Versio kytkiksestä täältä.

Päivitetty kasausohje 30.6.2013 löytyy täältä PDF

Hakuri ja akku kytkis löytyy täältä PDF

osa toimitus

Jenkki tyylinen pakkaus kokeilu.

akkut lion

Omassa mittarissa on kytketty 2 kpl Li-On akkuja sarjaa, napojen yli 5.1v zenerit ja lataus tapahtuu 12v ja 68 ohm vastuksen kautta.

mittarit3
osat1

Kittejä pakattu valmiiksi. Löytyy joskus enemmän ja vähemmän valmiiksi postiin laitettavaksi.

mittarit1

Kitin osat suurinpiirtein tässä. Näyttö puuttuu kuvasta.

mittarit2

Hienosti mittaa myös isompia lyyttejä kuten tässä 100 000 uF

Mittareita myös kasataan sarjatuotantonakin.

[Etusivu] [Minä] [Mikrokontrollerit] [Radioamatööri] [Eletroniikka] [LC-Meter 2008] [Juotos uuni] [Termostaatti] [Pistehitsi] [ESR Meter] [HIFI] [Linkit] [Piirikortit PCB] [CNC-jyrsin] [Myydään] [Kylpytynnöri] [PCB Ohjelmat] [3D tulostus]