Reflow Juotosuunin parantelua ( DIY reflow toaster )

Tekijä OH6HGN on Syys 8, 2010

Jees nyt voisi hieman laittaa kuvia tänne kun sain ne kvartsi vastukset paikoilleen. Kokeilin ekaksi yhtä 750 W ja käyrä nousi aivan erillaisesti kuin tavallisilla vastuksilla, tai mitä uunin mukana tuli kun sen lilleristä osti. Lisäsin sitten toisenkin ja tehoa oli jo 1500 W ja aina vaan parani uunin nopeus. Hieman kokeiluja tein mutta en saanut vielä oikeitä säätöjä kun levy tahtoi palaa. Tarkotus olisi vielä kokeilla kolmatta peliin niin sitten tehoa uunissa olisi 2250 W ja uskon että on parempi kuin hyvä. Uskon että IR säteily on kovempaa joten siksi on asetuksien haku hieman vilelä hukassa.

Video uunista.

 

Tälläsiä kvartsi vastuksia käytän.

 

Tässä nykyiset vastukset ennen uusien asentamista väliin.

 

Tässä on asennettu jo muutama vastus kanta uuniin.

 

Tässä on kaikki pidikkeet asennettu. Sitten onkin johdotuksen aika.

 

Vastuspidikkeiden johdot tuotu läpi 6mm reijästä ja lisäksi laitettu silikoni johtoa suojaamaan terävää reikää.

 

Tässä on yksi vastus koekäytössä.

 

Tämä käyrä näyttää yhdellä vastuksella lämpötilan nousun.

 

 

Tässä on sitten kahden vastuksen vaikutus. Käyrä nousee selvästi voimakkaammin eli hyvään suuntaan menossa

 

Tässä on esilämmityksestä siirrytty pitolämpöön. Huomaa tasainen lämpö elikkäs PID säädin pelaa hienosti.

 

Tässä on menossa loppu juottaminen. Ehkä hieman käyrä saisi olla jyrkempi. Tämän taas korjaantuu varmaan kun laittaa kolmannen vastuksen käyttöön. Tässä hieman videota ekoista kokeiluista. No eiköhän tässä taas ollutkin juttua.

 

Jäähytys vaihe käynnissä, kaikki sammutettu ja luukku auki.

 

Reflow Juotosuuni ( soldering ) muutoksia 2

Tekijä OH6HGN on Syys 5, 2010

Tämä ilta meni kun muuttelin Juotosuunin vastuksia kun olin hommannut nuo kvartsi vastukset 750W. Asennus meni melko kivuttomasti. Uuni on mallia lidill joten sen purkaminen on aina pieni haaste kun pellit pärähtää levälleen. Itse lisäsin uuniin 10mm palovillaa lämpöeristeeksi koska uunissa ei ole mitään sellasta kuin pelkkää peltiä. No silti vastuksien kiinnikkeet sain asennettua ja myös johdotus tuli tehtyä. Kvartsi vastuksille on 3 paikkaa joista päädyin käyttämään vain kahta koska se näytti saavuttavan käyrän halutun mukaisesti. Ennen en ole moisien kvartsi vastuksien kanssa ollut tekemisissä ja oli yllätys miten nopeita ja tehokkaita ne onkaan. Muutaman levyn koitin testailla ja ekassa kävi niin että sen liimat tuli ulos ja helvetinmoinen käry sekä haju. Ärsyä ainetta koska heti palovaroitin alkoi hälyttämään. Tuskin olisi terveellistä sitä haistella. Mutta kyllä lopuksi alkasi saada jonkinmoista jälkeä. Vielä pitää hieman aikoja säädellä. Laitan kuvia kun kerkiän. Nyt on pakko mennä nukkumaan.

Reflow Juotosuuni ( soldering ) muutoksia

Tekijä OH6HGN on Syys 4, 2010

Reflow juotosuuni ollut pitkään tuossa valmiina ja kesällä tuli sitä koe ajettua hieman. Kuten alussa oli jo se ongelma että en saanut lämpötila käyrää tarpeeksi nopeaan nousemaan ja aika tahtoi venyä liian pitkäksi. Hieman se auttoi kun pienenti uunin tilavuutta villalla ja eristi uunin luukun/rungon 3mm raon foliolla.
Lopulta päädyin etsimään parempia vastuksia uuniin. Nyt sitten on tuolla pajalla 3 kpl 750W Fast Medium kvartsi- vastuksia. Tavallaan samantyyppinen kuin halogeenipoltin ainakin kannaltaan. Myös kannat siihen tilasin ja ovat ihan samanlaisia kuin noissa halvoissa halogeeni lampuissa. Siitä sitten idea tulikin että mistä saan sopivat kulma kiinnikkeet uuniin. Niinpä tuli ostettua 3 kpl 150W halogeenilamppuja jotka aijon purkaa ja niistä tehdä kiinnikkeet kun ovat saman tyyppisiä. Uskon että näillä saadaan aika nopea lämpö koska ne lämpenevät ihan hetkessä peksien mukaan jonnekkin 1200 asteeseen. Säteily on ihan IR tasoista joten sekin on hyvä. Eiköhän 2250W anna riittävän tehon reflow uunia varten. Jätän toki paikoilleen vanhatkin vastukset. Laitan lisä infoa kun saanen projektia eteenpäin tehtyä.

Tässä on purettu 150W halogeeni lampun pitimet. Metalli osan aijon suoristaa ja leikata kahtia jonka jälkeen pari reikää ja sitten uuniin kiinni. Katsotaan mitä siitä sitten tulee

 

Tässä on pasta aseteltu levylle. Hieman sekin vaatii vielä opettelua jotta oikean määrän saa aikaseksi. Kiinan annostelia on pelannut loistavasti.

 

Tässä kortti on käynyt uunissa ja jälki ihan kohtalaista näin ensimmäisiin kertoihin. Ainakin regu on hienosti tinautunut.

Yksi kommentti artikkeliin ”Reflow Juotosuunin parantelua ( DIY reflow toaster )

Jätä kommentti

Secured By miniOrange